top of page

Diensten

Beschoeiingen

Beschoeiingen vormt onze kernactiviteit.

 

Deze dienst richt zich op het verstevigen van oevers en waterkanten om erosie tegen te gaan en stabiliteit te bieden aan de grond. Dit wordt vaak gedaan door middel van het plaatsen van beschoeiingsconstructies, zoals houten palen, planken of damwanden.

 

Hiermee wordt voorkomen dat de grond langs de waterkant afkalft of wegspoelt, wat essentieel is voor de bescherming van oevers en aangrenzende terreinen.

Wat is beschoeiing?

Beschoeiing is een constructie die wordt gebruikt als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Het voorkomt dat de grond langs de waterkant afkalft of wegspoelt en biedt extra ruimte voor tuinen door een aflopende oever te stabiliseren. Beschoeiing kan ook dienen als zitplek of als handige aanlegplaats voor boten, vooral in combinatie met een vlonder.

Soorten beschoeiing:

Houten beschoeiing:
Houten beschoeiing is de meest gebruikte variant en staat bekend om zijn natuurlijke uitstraling. Verschillende houtsoorten zoals eikenhout, kastanjehout, vurenhout en diverse hardhoutsoorten kunnen worden gebruikt. Bij Landwaart Beschoeiingen wordt vurenhout onder water geplaatst, waardoor het duurzaam is en niet snel zal rotten, wat resulteert in een langdurige en esthetisch aantrekkelijke beschoeiing.

Kunststof, metalen en betonnen beschoeiing:

Naast hout zijn er ook beschoeiingen beschikbaar van kunststof, metaal en beton. Deze materialen zijn duurzaam en weerbestendig, waardoor ze minder gevoelig zijn voor vocht, weersinvloeden en belasting.

Beschoeiing plaatsen:

Het plaatsen van beschoeiing is een cruciale stap en vereist vakmanschap. Wij zetten ons in voor hoogwaardige plaatsing, waarbij de verankering van de beschoeiing van groot belang is. Door de beschoeiing diep in de oever te verankeren, onder de juiste hoek en met voldoende ankerpunten, wordt verzakking voorkomen. Dit verzekert u van een duurzame beschoeiing die vele jaren meegaat zonder verzakkingen of problemen. Bovendien worden er platons in het water geplaatst om schade aan opritten en tuinen te voorkomen, en wordt alles netjes achtergelaten voor een tevreden klant.

Galerij

Houtbouw

Onder de noemer houtbouw biedt Landwaart Beschoeiingen & Bestrating maatwerkoplossingen voor diverse houten constructies in de buitenruimte.

Denk hierbij aan overkappingen, tuinhuisjes, schuurtjes of veranda's die op maat worden ontworpen en gebouwd volgens de wensen van de klant.

 

Houtbouw voegt niet alleen functionaliteit toe aan de buitenruimte, maar kan ook een esthetische meerwaarde bieden.

Wat is houtbouw?

Houtbouw omvat het ontwerpen en realiseren van diverse houten constructies in de buitenruimte, zoals overkappingen, tuinhuisjes, schuurtjes en veranda's. Deze constructies worden op maat gemaakt en dienen zowel functionele als esthetische doeleinden, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan buitenruimtes.

 

Soorten houtbouw:

Overkappingen:
Overkappingen bieden beschutting tegen zon, regen en wind, waardoor ze het hele jaar door bruikbaar zijn. Ze kunnen dienen als een gezellige buitenruimte om te ontspannen, te dineren of te entertainen, en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en stijlvoorkeuren van de klant.

 

Tuinhuisjes en schuurtjes:

Tuinhuisjes en schuurtjes bieden praktische opslagruimte voor tuingereedschap, fietsen, tuinmeubilair en andere benodigdheden. Ze kunnen ook worden gebruikt als werkruimte of hobbyruimte, waardoor ze veelzijdige en functionele toevoegingen zijn aan een tuin.

Veranda's:
Veranda's creëren een naadloze overgang tussen binnen en buiten en bieden een beschutte ruimte om te genieten van de buitenlucht. Ze kunnen worden gebruikt als een extra leefruimte, eetruimte of ontspanningsruimte, waardoor ze ideaal zijn voor sociale bijeenkomsten en ontspanning.

 

Houtbouw realiseren:

Het realiseren van houtbouwprojecten vereist vakmanschap en aandacht voor detail. Bij Landwaart Beschoeiingen & Bestrating streven we ernaar om hoogwaardige houten constructies te leveren die voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van onze klanten. Van het ontwerp en de planning tot de constructie en afwerking, we zorgen voor een nauwgezette uitvoering om ervoor te zorgen dat elk project voldoet aan onze hoge standaarden en de verwachtingen van onze klanten overtreft.

Galerij

Tuinaanleg

Naast beschoeiingen en houtbouw bieden wij ook uitgebreide diensten op het gebied van tuinaanleg.

Dit omvat het ontwerpen en realiseren van complete tuinen, vaak in combinatie met beschoeiingen of houtbouwprojecten.

Van het leggen van tegels, stenen en grindpaden tot het aanleggen van vijvers, zwembaden en gazons. 

 

Landwaart heeft ervaring met diverse aspecten van tuinontwerp en -realisatie.

Wat is tuinaanleg?

Tuinaanleg omvat het creëren en transformeren van buitenruimtes, variërend van kleine tuinen tot grote landschapstuinen. Deze dienst richt zich op het ontwerpen, plannen en uitvoeren van diverse elementen om een buitenruimte te verfraaien en functioneel te maken volgens de wensen van de klant.

Soorten tuinaanleg:

Tegels, stenen en grind:

Het leggen van tegels, stenen of grindpaden biedt structuur en looproutes in de tuin, waardoor functionaliteit en esthetiek worden gecombineerd. Verschillende materialen kunnen worden gebruikt om een gewenste uitstraling en sfeer te creëren, passend bij de stijl van de tuin en de voorkeuren van de klant.

 

Vijvers en zwembaden:

Het aanleggen van vijvers en zwembaden voegt een natuurlijk element toe aan de tuin en creëert een rustgevende en ontspannen sfeer. Deze waterpartijen kunnen worden aangelegd in verschillende vormen en formaten, en kunnen worden aangepast aan de specifieke omgeving en wensen van de klant.

Gras aanleggen:
Het aanleggen van gras creëert een groene en levendige omgeving, ideaal voor ontspanning, recreatie en spel. Of het nu gaat om een gazon, speelveld of sportveld, het aanleggen van gras vereist zorgvuldige planning en uitvoering om een gezonde en duurzame groei te waarborgen.

 

Tuinaanleg realiseren:

Het realiseren van tuinaanlegprojecten vereist expertise op het gebied van ontwerp, planning en uitvoering. Bij Landwaart Beschoeiingen & Bestrating streven we ernaar om unieke en hoogwaardige buitenruimtes te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van onze klanten. Van het creëren van een concept en het selecteren van de juiste planten en materialen tot de daadwerkelijke aanleg en afwerking, we zorgen voor een nauwgezette uitvoering om ervoor te zorgen dat elk project een succesvol resultaat oplevert dat langdurig genot biedt.

Galerij

Bestratingen

Bestratingswerkzaamheden vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Landwaart Beschoeiingen & Bestrating.

Deze dienst wordt vaak ingezet in combinatie met tuinaanlegprojecten en omvat het leggen van diverse soorten bestrating, zoals tegels, klinkers of grind.

 

Of het nu gaat om kleine terrassen of grote projecten met uitgestrekte straatwerken, het bedrijf beschikt over de ervaring en capaciteit om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Wat zijn bestratingen?

 

Bestratingen omvatten het aanleggen van verharde oppervlakken in buitenruimtes, zoals terrassen, opritten, paden en parkeerplaatsen. Deze dienst richt zich op het gebruik van diverse materialen om functionele en esthetisch aantrekkelijke buitenruimtes te creëren die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de klant.

 

Soorten bestratingen:

Tegels:
Het leggen van tegels biedt een veelzijdige optie voor het creëren van verharde oppervlakken in verschillende maten, vormen, kleuren en texturen. Tegels kunnen worden gebruikt voor terrassen, looppaden en andere buitenruimtes, waardoor ze een duurzame en esthetische oplossing zijn.

Klinkers:
Klinkers zijn een populaire keuze voor opritten, paden en parkeerplaatsen vanwege hun duurzaamheid en stabiliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de stijl en architectuur van de omgeving.

 

Grind:
Het gebruik van grind als verhardingsmateriaal biedt een natuurlijke en informele uitstraling aan buitenruimtes. Grindpaden en opritten zijn gemakkelijk aan te leggen en te onderhouden, en bieden een goede waterdoorlatendheid.

Bestratingen realiseren:

Het realiseren van bestratingsprojecten vereist nauwkeurige planning en vakkundige uitvoering. Bij Landwaart Beschoeiingen & Bestrating streven we ernaar om hoogwaardige en duurzame verhardingsoppervlakken te leveren die voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van onze klanten. Van het selecteren van de juiste materialen en het ontwerpen van het patroon tot de daadwerkelijke aanleg en afwerking, we zorgen voor een zorgvuldige uitvoering om ervoor te zorgen dat elk project een functioneel en esthetisch bevredigend resultaat oplevert.

Galerij